Kategorier
nyheter

Utbildning Lösningsfokuserat ledarskap – ledare men inte chef

Utbildningen syftar till att hjälpa dig att utveckla ditt ledarskap och samverkan med andra – med ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Utbildningen vänder sig till Dig som har någon form av ledar-/samordnaruppdrag, men utan personalansvar, och som arbetar med klienter, personal, organisation eller ledarskap inom rehabiliteringsområdet, dess försteg eller i förebyggande verksamhet på Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Region Västmanland, eller i kommunerna Sala , Hallstahammar, Surahammar, Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg.
I mån av plats även för övriga kommuner i Västmanland.

Utbildningen genomförs under 5 halvdagar februari till april och sker digitalt via mötesplattformen Zoom

Sista anmälningsdag 15 januari 2020

Kategorier
nyheter

Nyfiken på verktyg för uppföljning av klientsamtal?

Den 15 januari kl 8:30-12:00 – Grunderna om SRS, GSRS och ORS

Grunderna i verktygen SRS (Session Rating Scale), GSRS ( Group Session Rating Scale ) och ORS (Outcome Rating Scale). För dig som ännu inte provat eller för dig som friska upp din kompetens.
Vi introducerar verktygen och hur du på ett pedagogiskt lättsamt sätt och med ett coachande lösningsfokuserat bemötande kan introducera och använda dem i enskilda samtal och i grupper.

Den 1 februari kl 8:30-12:00 – mer om SRS, GSRS och ORS

Mer om SRS, GSRS och ORS samt digitala verktyg för dessa.
MISA i Västerås berättar om sina erfarenheter från att implementera ORS/SRS digitalt i programmet Openfit. Reflektioner och erfarenheter kring sin användning och dokumentation.
Norra Västmanlands Samordningsförbund och Samordningsteamen i norra länet berättar om sina erfarenheter av att använda det digitala verktyget FIT Outcomes för uppföljning av samtal via ORS, SRS och GSRS.